מגן לזכויות אנוש

אודות עמותת מגן לזכויות אנוש

עמותת מגן לזכויות אנוש היא הנציגה הישראלית של Citizens Commision on Human Rights – ארגון בין-לאומי המונה למעלה מ-300 סניפים ברחבי העולם. הארגון נוסד בשנת 1969 ע"י ארגון הסיינטולוגיה בשיתוף עם ד"ר תומאס סזאס, פרופסור לפסיכיאטריה, כגוף עצמאי, במטרה לחקור ולחשוף מקרים של הפרת זכויות אדם בידי פסיכיאטרים. הארגון עובד עם האו"ם ועם קבוצות רבות אחרות במטרה לנקות את תחום בריאות הנפש. העמותה רואה בפסיכיאטריה את האלמנט ההרסני ביותר בחברה כיום.

 

 

הקלק להורדת חוברת הסברה מקיפה אודות CCHR

עמותת מגן לזכויות אנוש

פעילות בישראל

עמותת מגן לזכויות אנוש קיימת בארץ משנת 1999 ומטרתה לחקור ולחשוף הפרות חוק והפרות זכויות אדם, בתחום בריאות הנפש בידי פסיכיאטרים.

העמותה עושה זאת באמצעות העלאת המודעות הציבורית להפרות זכויות אדם ולזכויות האזרחים בתחום בריאות הנפש, חשיפת מפרי זכויות אדם והבאתם למשפט, וכן שינוי חקיקתי לרווחת זכויותיהם של אנשים הזקוקים לשירותים בתחום בריאות הנפש.

חברי העמותה הצליחו להעביר בכנסת שני חוקים חשובים. הראשון הוא חוק איסור קיום יחסי מין בין מטפל למטופל, לפיו פסיכולוג, פסיכיאטר או עובד סוציאלי שיקיימו יחסי מין עם מטופליהם במשך הטיפול, יהיו צפויים לעונש מאסר של עד ארבע שנים. חוק נוסף הוא חוק מינוי סנגור ציבורי לכל מאושפז בכפיה. חוק זה מהווה פריצת דרך במאבק על זכויות האדם בישראל.

פעילות בעולם

דו"ח מ- 1986, שהוגש לוועדה לזכויות האדם של האומות המאוחדות, מתייחס לרפורמות שהושגו על-ידי CCHR בשטח בריאות הנפש, בקבעו כי CCHR היתה אחראית לרפורמות גדולות רבות. לפחות 30 הצעות חוק ברחבי העולם (כיום, יותר מ- 100), שבנסיבות אחרות היו שוללות את זכויותיהם של מטופלים, או שהיו מעניקות לפסיכיאטריה את הסמכות לאשפז קבוצות מיעוטים בניגוד לרצונם, התקבלו או נדחו בזכות פעילותה של CCHR.
עד 1998, מספר הצעות החוק מסוג זה שהופלו, או הצעות להגנה על זכויותיהם של מטופלים שהעוברו בזכות עבודתה של CCHR, עלה ל-100.
סניפי CCHR ברחבי העולם מטפלים באיזוריהם הקרובים, וזוכים לתמיכה נרחבת מסניף CCHR הבינלאומי, הממוקם בלוס אנג'לס.

CCHR סניף הבינלאומי, המשרת את כל המשרדים ברחבי העולם, אחראי להמשכו של המחקר והניתוח, להפקת פירסומים העוסקים בהכשרה והסברה, יצירת יחסי ציבור ומסעות הסברה אחרים, תיאום בין פעילויות חקיקה של פיקוח ורפורמה ופעולות רבות אחרות הנוגעות לניקויו של תחום בריאות הנפש.

פרטים נוספים