תנו לחיות לחיות

היסטוריה

עמותת "תנו לחיות לחיות" שהוקמה בשנת 1986 הינה ארגון שלא למטרות רווח, אשר שם לו למטרה לספק עזרה מיידית לבעלי חיים נטושים והנתונים במצוקה, לשקמם ולמצוא להם בתים מאמצים.

בישראל נמצאים אלפי כלבים וחתולים חסרי-בית, פצועים ונתונים למעשי התעללות. אלפים מהם מתים מדי חודש! חלקם מומתים בידי הרשויות וגורמים שונים, הנוקטים בדרכי השמדה אכזריות לפתרון בעיית ההתרבות הבלתי מבוקרת של בעלי החיים. חלקם מתים בסבל, קור ורעב ברחובות.
העמותה נוסדה על-מנת לסייע לבעלי החיים הללו בטווח המיידי, ולמנוע את ההתרבות
והסבל בטווח הרחוק, על ידי עיקורים.

במשך 20 שנות קיומה, מצאה העמותה בתים מאמצים לכ- 30,000 כלבים וחתולים, עיקרה כ- 45,000 בעלי חיים וסיפקה סיוע וטיפול ווטרינרי לעשרות אלפים נוספים ובהם גם סוסים, חמורים, תנינים, דולפינים, גמלים וכל סוגי החיות שנמצאו במצוקה והיו נתונים למעשי התעללות.

כמו כן פועלת העמותה במישור המשפטי ונלחמת נגד התעללות והפקת רווח על חשבון חייהם של בעלי החיים.
במסגרת פעילות זו הוגשו אלפי תלונות במשטרה, מאות תביעות אזרחיות ועתירות לבג"צ.
העמותה הביאה למודעות הציבור את חשיבות השמירה על חיי בעלי החיים ומניעת ההתעללות בהם דרך הרחבת חוק צער בעלי-חיים החדש ואכיפתו. הישג זה הקטין במידה רבה את מעשי ההתעללות בחיות. "תנו לחיות לחיות" פועלת גם במישור ההסברתי ומקנה ערכיים חינוכיים בקרב הציבור הרחב. טווח פעילות העמותה כולל סיוע לארגונים גדולים בכל הנוגע לדרך הטיפול בבעלי חיים ומניעת התרבותם בדרך ההומנית ביותר, ללא המתות חסד.
בנוסף, העמותה מעבירה הרצאות בבתי-ספר וארגונים חינוכיים במטרה לחנך את דור העתיד לאהבת בעלי חיים וזכותם לחיות.
מתקני העמותה כוללים משרד בתל-אביב, הפועל גם כמוקד פניות לגבי בעלי חיים במצוקה, ובית מחסה לחיות, הממוקם במשק דרור (בכניסה לעיר רמלה), המהווה מרכז לאימוץ חיות ולטיפולים וטרינריים מוזלים.

מתקני העמותה

משרד העמותה- מוקד פניות לגבי בעלי חיים במצוקה המוקד מפעיל אמבולנס להצלת בעלי-חיים במצוקה בכל אזור המרכז. באמצעות רכב זה נלקחים בעלי החיים הנמצאים במצוקה (פצועים, חולים או חסרי בית) ומועברים לטיפול וטרינרי ולבית המחסה, שם הם משוקמים וממתינים למציאת משפחה מאמצת.

בגלל מצוקת מקום בבית המחסה, יש צורך לעיתים לשכן את החיות בפנסיונים פרטיים, עד אשר יתפנה מקום בבית המחסה. דבר זה מייקר את העלויות לעמותה.

המוקד נועד גם לטפל בפניות הציבור לגבי מקרים של התעללות בבעלי חיים. המוקד פועל בשיתוף עם משטרת ישראל ועורכי דין על מנת לנקוט בהליכים משפטיים נגד המתעללים. בית המחסה לחיות- מרכז לאימוץ חיות ולמתן טיפולים וטרינריים מוזלים.

במסגרת בית המחסה מוחזקים כ- 250 כלבים וכ- 100 חתולים הזוכים לקבל טיפול שוטף ומסור הכולל האכלה, טיפול רפואי ועזרה במציאת בית מאמץ. כל חיה הנלקחת לאימוץ מפנה מקום לחיה אחרת הנמצאת במצוקה, אשר נאספת על ידי העמותה!

במקום נמצאת מרפאה וטרינרית המשמשת למתן טיפול רפואי לבעלי החיים המוחזקים בבית המחסה.כמו כן מתבצעים במרפאה עיקורים וסירוסים.

בעלי חיים המובאים ע"י הציבור זכאים לקבל טיפול במחירים מוזלים. ניתן לקבל במקום ייעוץ והדרכה לכל דורש על ידי הוטרינרים של העמותה.

כל פעילות העמותה המתוארת לעיל ממומנת על ידי תרומות הציבור ועל ידי פעילות התנדבותית. אנא – פיתחו את לבכם וסייעו לחיות אלו! אנו מזמינים אתכם לבוא ולהתרשם מפעילותינו בבית המחסה במושב תלמי-מנשה (בין מחנה צריפין לרמלה), ואם תרצו לאמץ חיה – תבורכו! כמו כן, אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר טלפוני ולקבל כל מידע שתבקשו בנושא פעילות העמותה, או בכל נושא אחר הקשור בבעלי חיים וברווחתם

 

מטרות העמותה

– לפעול לצמצום המתות חסד של חיות בריאות

– לספק עזרה מיידית לחיות במצוקה.

– לפעול לעיקור בעלי חיים לצמצום ההתרבות ההמונית וכמו כן להחדיר למודעות הציבור את חיוניות העיקור.

– לקיים בית מחסה לחיות שבו יתקיימו עד למסירתם למאמצים.

– לפעול לישום ואכיפת החוק האוסר התעללות בבעלי חיים ולמימוש זכותן של החיות לחיות.

– הקניית ערכים חינוכיים בקרב הציבור הרחב בארץ

– להביא לידי הרחבת חוק צער בעלי חיים

תקדימים משפטיים שהושגו בזכות פעילותה של העמותה

פסק דין על איסור ייצוא חיות (כלבים וחתולים) למאכל, מאת בית המשפט המחוזי חיפה.ניתן בעקבות פעילות האגודה לחשיפת בית עסק ליצוא כלבים וחתולים לפיליפינים לצורךמאכל.

איסור על קרבות כלבים והגשת כתבי אישום פליליים נגד בעלי הכלבים.

הרחבת חוק צער בעלי חיים וקביעת שלוש שנות מאסר למפר את החוק, באמצעות הכנסת וח"כ פורז.

איסור על מופעי קרקס המנצלים חיות בר, באמצעות הכנסת והשר לאיכות הסביבה -יוסי שריד.

פסק דין על איסור קרבות אדם – תנין בחמת גדר, מאת בית המשפט העליון. פסק דין זה מהווה תקדים בקנה מידה עולמי.

איסור על הקמת חווה לגידול בבונים לצורך ניסויים

פרטים נוספים